WHo am I?

P1260336

THiZ’z me :-)

My name is Pujiati Sari. Puji for short. I am in my senior year of the mathematics education study program of Tadulako University. I was born in Jakarta, November 2nd 1990. On 1995, I and my family transmigrated from Jakarta to Palu. I think, life in Palu is better than life in Jakarta. I thank to god because I can study here. Study here is cheaper enough. I think if I was still living in Jakarta, may be I could not study to higher level.

I have five old sisters and a young brother. I am sixth from seven generation. In my family, Just one old sister who had graduated at bachelor’s degree whereas other of 3 old sisters just graduated from senior high school, and they had merried. So just I, one of my old sister, and my brother who still continue study until now. Those are the reasons which make me to have dream, to study at higher level.

My father’s name is Abdul Rahim. He is a tailor at our home. My mother’s name is Tjasminah. She is food seller at Tadulako University. My parent’s salary is a little, certainly it is not enough to finance my life and others. We are a simple family, but we are rich because peacefulness and happiness. Sometimes life gets hard and I do need shoulders to learn on, when it comes to this, nothing’s better than having my family on my side. I am happy to have a big family, and I really love my parents. They are inspirator for me and my brother-sister. They always teach me about the value of life: living together in peacefulness, appreciating others’s works and helping people. I thank my parent for all my achievements. My parents are the greatest motivator I knew. They always support me to do something impossible. People wonder, how could I could continue my study while our parent still did not have fix income. My mother always said “we may not have money, but it will not stop us to get knowledges. God will always help people searching for knowledge.”

I am a Muslim, believe in one almighty God, life beyond, and my duty as God servant to do righteous deed in this world. I live in one simple reason, I was sent as human to be blessing of universe (As my religion taught that Islam and its people should be the blessing of universe, because they have duty to make the best system civilization). My religion view is so related with values and life of my parents. They are so obedient muslims, and taught their children to be good people, helping each other and life in the right path.

Since I was child,  my parent has been teaching me to be a stand alone and to be a hard worker. When I was student both elementary high school and  junior high school , I sold cake at my school. I did that because I want to help my parent.  Overeas when at senior high school, I helped my mother to sell food after finished my school.

I knew that my parent did not have much money to buy me some tools which needed, such as mobile phone, computer, etc. My parent’s salary just enough to eat daily. So I must get them by myself. Once upon time, I took the initiative to get whatever that I want. When I was thirdth at senior high school, I got inspiration from my teacher and my old sister to study about writing. I saw that writing was activity which very useful for my future. I wanted like them who had many achievements in writing. I just have dreamt that I can be like them. Actually, I studied hard about writing. After a few months, I joined a writing competition. It was organized by Radar Sulteng newspaper. The theme of writing competition was “Guru professional”. Finally, I was the winner of writing competition, and I got a laptop as gift. It  was ungorgetable experience. I throught it is the most uxurious tool which ever I had. Until right now, it is still on. I always use it to write, and now many articles, papers, and essays that I made. Moreover last October 2011, my writing had published in Antology book “Secret of Writing”. I am very happy now because my dream come true. I can be a writer at local and national level. Honestly, I just want to say thank to god for this fortune.  I hope I can go at international level via international journal.

Since 2008, I have been getting the village develop academian scholarship from Eka Tjipta Foundation (ETF). I have been getting full scholarship. But I throught it was not enough. So I took initiative to be a private teacher at Madani Private Course (MPC), Ibnu Sina Private Course (IPC), and also make private class by myself.

Right now, I am joining many organizational activities. I am still to be active member at three groups. First, at Unit Pengkajian Islam Mahasiswa (UPIM) organization. It is organization at university level which movement in religious activity. My friends believe me to be a treasurer. So, for 2 periods, My position in that organization is a treasurer. I am very happy to work together with them because they always give me inspiration and knowledge about many things. Second, I am active at Unit Kegiatan Penalaran Mahasiswa (UKPM). It is organization at faculty level which movement in skill activity such as writing and operating of computer. Here, I am to be a coordinator of Pekan Ilmiah Mahasiswa (PIM). Thirdth, I am joining Forum Lingkar Pena (FLP) Central Sulawesi. Here, I am to be a staff of writing and publication sector.

Since I was teenager, I have always dreamt to be a mathematician who also have  good writing skill. I hope all of my dreams to be come true. I always pray to Allah about that. Dreaming, believing, and I will make it happen. 

Indonesia Version:

@Universal Studio Singapore, Singapura

Pujiati Sari. Begitulah orang tua menamaiku pada 20 tahun silam. Alhamdulillah orang tuaku memberi nama yang sangat indah buatku. Setelah nanya sama Om google, akhirnya kutemukan juga makna dari namaku. Puji artinya Doa/harapan/pujian. Ati artinya memberi. Sedangkan Sari artinya Bunga-harum/taman/yang penting, yang bermanfaat. Jadi, kalau diartikan secara keseluruhan, sekiranya bermakna: “Harapan agar menjadi seseorang yang dapat mengharumkan dan memberi manfaat”. Subhanallah manteB (diakhiri dengan huruf B kapital sebagai penekanan makna hehe… :D )

Atas izin Allah dan ayahku Abdul Rahim, aku dilahirkan oleh seorang Ibu bernama Tjasminah tepat hari Jum’at, 2 November 1990. Hari kelahiran yang insya Allah penuh berkah. Aku lahir di pinggiran Kota Metropolitan yaitu Tjg. Priuk, Jakarta Utara. Kata Ibu, aku begitu cepat keluar dari rahimnya. Nggak dirasa aku sudah merojol dengan mudah di rumah sakit. Suster yang menangani Ibuku pun kagum ketika aku lahir tanpa adanya rasa sakit yang diderita Ibuku. Ya mungkin lantaran aku lahir pada urutan ke 7, jadinya semakin mudah saja Ibuku melahirkan. Aku bersaudara 8 orang, namun 1 orang kakakku telah meninggal pada usia belum menginjak 1 tahun.

Aku menghabiskan masa balita dan batitaku di Jakarta. Berhubung rata-rata keluargaku tinggal/menetap di sana. Sebagian juga ada yang menetap di Bandung. Meski menetap di Jakarta, bukan berarti kami penduduk asli situ. Ayah dan Ibuku berdarah Jawa-Sunda. Namun mereka dipersatukan karena cinta di daerah Jakarta, berhubung kakek dan nenekku juga menetap di sana.

Sekitar tahun 1994, kami sekeluarga bertransmigrasi ke Kota Palu. Tepatnya di daerah Tondo. Kami sekeluarga hidup sangat sederhana.  Masa kecilku hingga kini kuhabiskan di Kota Palu. Di Kota terik ini lah, aku tumbuh baik secara fisik maupun mental. Di Kota ini lah aku mencari jati diriku yang sebenarnya. Aku mengenyam pendidikan mulai SD hingga Kuliah di Palu. Mulai dari SDN 3 Tondo,  SMPN 19 Palu, SMAN 1 Mamosalato (waktu kelas 1),  berlanjut pada SMAN 5 Palu (kelas 2 dan 3), dan sekarang tengah kuliah di Pendidikan Matematika FKIP Universitas Tadulako Palu.

Alhamdulillah ternyata banyak hikmahnya juga ketika kami sekeluarga transmigrasi ke Palu. Aku beserta saudara-saudaraku bisa mengenyam pendidikan di sini dengan biaya yang cukup terjangkau. Karena jika tidak transmigrasi, kemungkinan kami tidak bisa mengenyam pendidikan sedikitpun. Terbukti pada sepupu-sepupuku yang sekarang menetap di Jakarta kini hanya tamatan SMP bahkan ada yang malah nggak tamat SD :(. Olehnya itu, berhubung aku beserta saudaraku memiliki tekad yang besar untuk bisa mengenyam pendidikan setinggi-tingginya, kami akan berjuang untuk bisa menjadi pribadi yang dapat dibanggakan oleh keluarga, bangsa, negara dan agama. Aku berharap bisa memberi kontribusi yang bermanfaat buat my beloved Indonesia….

Aku adalah seorang pemimpi besar.  Ada mimpi-mimpi yang kutuliskan pada 3 lembar kertas yang kutempelkan di dinding kamarku. Aku sangat berterima kasih banget buat Mas Danang A.Prabowo yang telah berhasil menghipnotis  aku, baik melalui video pembuat jejaknya maupun tulisan-tulisan yang beliau tulis di blognya. Hmmm, subhanallah…sungguh luar biasa. Tepat hari minggu tanggal 15 mei 2011, aku pun mulai menyusun jejak-jejak juga. Alhasil ada 101 mimpi yang ku tuliskan pada 3 lembar kertas usang. Nggak dipungkiri berbagai celaan, remehan, de el el dari saudari dan teman-teman tentang mimpi-mimpi itu. Aku memang udah siap mental kok, jika diperlakukan seperti itu, coz udah dapetin ilmunya dari Mas Danang. (Lihat aja nanti kawan… mimpi-mimpiku itu nantinya akan terwujud. Insya Allah amin…

Selamat berjumpa di Puncak Kesuksesan. Tentunya kesuksesan dunia dan akhirat. Amin. See ya… ^_^

131 gagasan untuk “WHo am I?

  1. Luar biasa, mimpi itu harus terus terjaga jangan sampai pudar atau pun berkurang. focus tetapkan target, dan mulailah dengan hal-hal yang kecil untuk menuju mimpi tersebut dan lanjutkan dengan hal-hal yang besar. terima kasih atas informasi link-link nya saya sedang belajar B Inggeris untuk menunjang mimpiku.
    terima kasih

  2. Mbak Pujiati Sari…..saya browsing ttg Lapangan Golf Palu, malah nemuin Blog ini…ttp nggak apa-2 lah….saya kagum dgn tekad Anda…saya kagum dengan keluarga Anda yg mau pindah ke Palu…saya pernah 3 tahun di Palu…sungguh kota Palu sangat membuat rindu…biaya hidup sangat murah, pertemanan yang akrab dll……salam utk Kota Palu….kota Kaledo yang lezat

    • Salam kenaL mas. Makasih banget udah jalan2 ke blogq…Wah ternyata mas udah lama jg ngerasain hidup di tanah kaili. Saya juga nyaman2 aja hidup di sini. Ya kekuranganx, msh pd kualitas pendidikannya yg rendah dibandin provinsi2 lain…

      Mas, emang skrg tinggal dimana?

      • Baru browsing ttg palu lagi…eh..nemuin koment saya yg sdh dibalas ama Mbak Puji :-)) sekarang saya gantian nempatin Jakarta Mbak :-)) karena ditinggal sama penghuninya ke Palu

  3. SubhanAllah…
    Semangat!!
    Semoga mimpi2 nya terwujud..
    Beranilah bermimpi besar.
    Karena mimpi adalah harapan!

    Kenalkan..saya juga pengejar mimpi ˆ⌣ˆ

  4. WHo am I? Pujiati sari's Blog I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re wonderful! Thanks! your article about WHo am I? Pujiati sari's Blog Best Regards Rolf Yoder

  5. WHo am I? Pujiati sari's Blog I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You are incredible! Thanks! your article about WHo am I? Pujiati sari's Blog Best Regards Craig Cindy

  6. salam alaikum
    salam kenal Pujiati Sari
    Saya Salim, anak palu, tapi saya sekarang lagi kuliah di Surabaya,
    saya kuliah di ITS Surabaya Jurusan Biologi Kelautan angkatan 2007
    kamu suka nulis juga yah, saya tidak sengaja buka blog ini pas saya lagi liat-liat info tentang PCMI SULTENG. :)
    mungkin suatu saat pas saya pulang ke palu kita bisa saling berbagi cerita pengalaman :)
    monggo mampir ke blog.ku juga walaupun tulisannya tidak semenarik blog ini, hehe :D
    setitikbaktikupadadunia.blogspot.com
    nice to meet you :)

    • Wa’alaikumsalam.
      Iya salam kenal juga.
      Ooo kamu Iim Bachdim/Bachmid gitu yg ada di facebook kan?
      Iya sy sedikit tau ttg km dari Ragwan. Sebulan yg lalu sy kopdar dgn dia.

      Iya, nanti qt bs sharing2 pengalaman.
      Blogmu jg bagus. Keep writing ya :)

      • hehe, Bachmid bukan Bachdim, :D
        owh kenal Ragwan jg, loh kok tw nama FB sy Iim Bachmid,
        diam2 byak jg yg ngefans ama sy, hehehe #becanda :D
        kopdar apaan??? :)

        Salim Bachmid
        Menteri Dalam Negeri BEM ITS Surabaya 2010-2011
        Alumni Young Leader Summit 2011

      • wkt lalu km pernah komentar di grup yg ngadain program entrepeneurship ke SIngapore. Iya kan?
        O iya, di fb kita jg udh berteman.
        Yeeee, sy jg sering lihat statusmu yg ttg impian2 :D

  7. Salam,

    Beautiful blog…
    keep on ur spirit sist..
    I’m the grantee of IELSP cohort 10
    I looked for ur name but nothing found
    salut dg smgad yg mmbara
    q jga pemimpi
    blh jga dunk dksh saran bwd blog yg bgus hehe
    this my email address: asthebigcheese@gmail.com

    semoga qtha bisa berjumpa,
    nice to know

    • Salam,,,
      Makasih ya mba udah ngunjung ke blogq yg sederhana ini.
      Nice to know you, Maghfiroh. Wah senangnya sy bs berjumpa dgn grantee IELSP co.10.
      Doakan ya mba, Im the next grantee of IELSP cohort 11. Amin….
      O iya, mba nak mana? dapet di daerah mana untuk penempatan di amerikanya?

      Mba, untuk buat blog, sy hanya belajar otodidak. Kalo buat pemula, saran saya nggak perlu qt perbagus tampilan blognya, tapi kualitas dan kuantitas tulisannya aja yang dipermantab :)
      Saran dari sy, lebih baik gunakan wordpress ketimbang blogspot dan multiply, cz kalo wordpress lebih mudah dijadikan forum diskusi…
      Alhamdulillah seperti blogq ini mba, udah byk dikunjungi pembaca,…

  8. As wr wb, InsyaaAllah – dengan bekal Sarjana Matematika mu, bahasa Inggris mu dan aktivitas organisasi mu – Pujiati InsyaaAllah bisa mencari beasiswa untuk melanjutkan pendidikan ke luar negeri, bisa bekerja di UNO (United Nations Organization) – PBB untuk bidang Community Development. Saya pernah bekerja disana. Please browse undp.or.id/job. Saya terharu dan berdoa untukmu. Knowledge is Power. Information is more … Saya pernah bekerja di Congo – Afrika, studi desain di Hongkong, Jepang dan Singapura, dan saya pun berasal dari keadaan yang dipaksa dengan keterbatasan. Tapi saya tidak menyerah. You should have broad sense and not narrow sense. Berdoalah pada Allah dan mintalah sebanyak-banyaknya kepada Allah, Dia sangat menyayangi makhlukNya selama makhlukNya tidak melakukan doa besar. Selamat berjuang. Salam.

    • Wa’alaikumsalam.
      Maaf sy panggil apa nih? Pak, atau Mas? atau apa?
      Hmm, sy terharu juga ngebaca komen di atas…
      ++ menjadikan sy tambah semangatttt sekali untuk meraih mimpi-mimpi. INsya Allah, KEKUATAN MIMPI iniLah yang akan membawa saya melalang buana ke berbagai negara. Aminnnnnnnnnnnnnnnn :)

      Wah, saya senang sekali bisa berjumpa dgn anda di blogq ini. Sepertinya anda punya segudang pengalaman belajar n bekerja di luar negeri. dan sya tak kan biarkan diri sy hanya diam terpaku lagi kaku :D (Bolehkan sya bertanya2 tentang perjuangannya slama di luar negri?)
      Jika berkenan…

  9. Greetings from Carolina! I’m bored at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.
    I’m shocked at how quick your blog loaded on my phone .. I’m not even
    using WIFI, just 3G .. Anyhow, good blog!

  10. It’s a really good read in my view, Have to admit that you really are one of the perfect bloggers I ever saw.Appreciate your publishing this interesting article.

  11. I do believe all of the ideas you have offered to your post.

    They are very convincing and will definitely work.

    Nonetheless, the posts are too quick for newbies. Could you please
    extend them a little from subsequent time? Thanks for the post.

  12. Thank you for the good writeup. It in truth used to be a leisure account it.
    Look advanced to more delivered agreeable from you! By the way, how can we be in contact?

  13. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. That is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read extra of your helpful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.

  14. I do trust all the concepts you’ve presented for your post. They are really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too quick for starters. May just you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

  15. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words
    in your article seem to be running off the screen in Safari.
    I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d
    post to let you know. The design look great though!
    Hope you get the problem fixed soon. Many thanks

  16. I just want to tell you that I’m new to weblog and certainly enjoyed this web site. Very likely I’m want to bookmark your site . You amazingly have awesome writings. Bless you for sharing with us your blog site.

  17. Salutation there! Could you handle if I discuss your site along with my own cheep forgather? There¡¯s a great deal of fill which i consider would really thrive on your current proportionality. Gratify let me cognise. All the best.

  18. you’re actually a just right webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that you’re doing any distinctive trick.
    Furthermore, The contents are masterpiece. you’ve performed a great process in this subject!

  19. Whenever I originally commented I clicked the Notify me whenever new comments are added checkbox and currently each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment.

  20. Hiya, I’m really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really irritating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

  21. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

  22. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

  23. My spouse and I absolutely love your blog and find most of your post’s to be exactly I’m looking for. Does one offer guest writers to write content to suit your needs? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a lot of the subjects you write about here. Again, awesome website!

  24. Nice blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my site loaded up as quickly as yours lol

  25. I will immediately grasp your rss feed as I can’t find your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Please allow me understand in order that I may just subscribe. Thanks.

  26. It’s in point of fact a nice and useful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

  27. I will immediately snatch your rss feed as I can’t to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly allow me recognise in order that I could subscribe. Thanks.

  28. I’ll immediately grasp your rss as I can not to find your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Please let me understand in order that I may subscribe. Thanks.

  29. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you so much, However I am encountering problems with your RSS. I don’t know why I cannot subscribe to it. Is there anyone else getting identical RSS issues? Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!

  30. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this website. I am hoping the same high-grade website post from you in the future too. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own site going now. Really blogging is spreading its wings and growing rapidly. Your write up is a great example.

  31. May I simply say what a relief to discover somebody who genuinely understands what they’re discussing online. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. A lot more people should check this out and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular because you certainly possess the gift.

  32. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

  33. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely helpful info specially the last part :) I care for such information a lot. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and good luck.

  34. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

  35. “WHo am I? | Pujiati sari’s Blog” was indeed a great blog. If only there were alot more weblogs such as this one in the world-wide-web. At any rate, many thanks for your personal time, Laurie

  36. kak puji,,,,
    ocha, sukaaa banget sama profilnya kak puji. salut sama kak puji. Semangat terus ya kak :)
    Salam Dreamer’s :)

  37. Having read this I thought it was really enlightening.
    I appreciate you spending some time and effort to put this
    short article together. I once again find myself personally spending a lot of
    time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

  38. I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never
    found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me.

    In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the net will be a
    lot more useful than ever before.

Mari berceloteh :)

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s